Blog

Lányaimmal. Hát persze, hogy velük.

Egy alapvetően szeretetteljes viszonylatban is rengeteg félreértés adódhat, hát még ha egy romokban heverő kapcsolatról van szó. A történet lányaimmal - hát persze, hogy velük - és velem esett meg a minap.

2023.01.22.

Nézőpontok

Az embernek néha kevés is elég ahhoz, hogy irányt tudjon váltani és egy számára nehéz helyzetben megtalálja a kivezető utat.

2023.01.15.

Az emberélet útjának felén...

Nemrég egy olyan párral dolgoztam, akik életük közepe táján nehéz döntést hoztak. Hosszú házasságukat már évek óta csak a gyerekeik miatt tartották fenn, rajtuk kívül nem volt túl sok kapcsolódási pont az életükben.

2023.01. 17.

Nyári emlék

A hangsúlyok áthelyezésével teret adhatunk a bennünk lévő szolidaritásnak, a megértésnek és háttérbe szoríthatjuk a bosszúvágyat, a minden áron való győzelem görcsös akarását.

 2023.02.06.

Dionüszosz füle

A jó mediátor füle is olyan - kicsit kisebb - mint Dionüszoszé. Meghallja a szavak mögött suttogott gondolatokat, meg nem fogalmazott elvárásokat és ezt a vitában álló felek számára is hallhatóvá teszi.

 2023.01.20.

Bátorság

Mélységesen tisztelem azokat az embereket, párokat, akik félelmeik és szégyenkezésük ellenére, azt leküzdve segítséget kérnek, bizalmat szavazva egy idegennek. Ehhez óriási bátorság kell, és ez az a bátorság ami elindíthat egy kiegyensúlyozottabb élet felé.

2023.03.24.

2023. 05.26.

Válás- egy tárgyalás alatt ?

Igen! Egy jogszabály módosításnak köszönhetően kiskorú gyermek esetén is dönthet a bíró már az első tárgyaláson a válásról, amennyiben az ügy körülményei ezt lehetővé teszik.

A gyermek joga

Mi a teendőnk ha óvodás gyerekünk levelet kap a bírótól válásunk megindulásakor? Nagy a bizonytalanság a válófélben lévő szülők körében egy a bíróságok által alkalmazott új szabályozás miatt.

2023.03.06.

Próbaválás - ez vajon mi?

Az együtt és külön között létezik egy vékony mezsgye, ahonnét még lehet visszaút. A próbaválás azonban önmagában nem garantálja a házasság „megjavulását“, a kapcsolatért minden esetben tenni kell. A próbaválás nem egy csodaszer, és a pároknak közös célként kell megfogalmazniuk, mit is várnak a különéléstől.

     2023.07.31.